Mustafa HAMIT

Windows Live (Bing) Sitenizi Eklemek

Web sitenizi aşağıda detaylarını verdiğimiz beş farklı arama motoruna kayıt etmeniz yeterli olacaktır. (GOOGLE,YAHOO,WINDOWS LIVE,ALEXA,DMOZ)
Bu kayıtlar tamamen ücretsizdir ve birkaç kolay adımdan oluşmaktadır.
Önemli olan web sitenizin içeriğinin düzgün ve yeterli olmasıdır.Bu arama motorlarının örümcek yazılımları web sitenizi ziyaret ettiğinde yeterli içeriğe en doğru şekilde ulaşabilmesidir.
Bu yüzden kayıt yapmadan önce web siteniz hazır olmalı.
Ayrıca web sitenizi arama motorlarının web sitesi yöneticisi araçları ile değerlendirmenizi, bu araçların sunduğu yönlendirmeleri dikkate almanızı öneririz.

Windows Live (BING);

Dünyada çok tercih edilen arama motorlarından bir tanesidir. Özellikle en çok kullanılan internet tarayıcısı “Internet Explorer” için varsayılan arama motoru olduğu için bir çok sorgulamada listelemeleri referans alınmaktadır.

Web sitenizi kayıt etmeniz genel olarak sadece örümcek yazılımlarının daha kısa sürede web sitenizi ziyaret etmesini sağlayacaktır.
Web sitenizin arama sonuçlarında çıkması yapacağınız kayıta bağlı olmayacaktır. Msn kendi mekanizması ile web sitenizi değerlendirecek ve sitenizi uygun gördüğü sıralamada listelenmesini sağlayacaktır. Aşağıdaki adresten sitenizi kaydedebilirsiniz.

http://search.msn.com/docs/submit.aspx

MSN web sitesi yöneticileri için bazı ücretsiz araçlar sunmaktadır.
Bu araçlara http://webmaster.live.com/  adresinden ulaşabilirsiniz. Mevcut MSN hesabınızla ya da yeni oluşturacağınız bir hesapla web siteniz için çok faydalı olacak analiz araçlarına sahip olacaksınız.
MSN Web Yöneticisi Araçlarını kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz.

Loading