Mustafa HAMIT

Alexa Sitenizi Eklemek

Web sitenizi aşağıda detaylarını verdiğimiz beş farklı arama motoruna kayıt etmeniz yeterli olacaktır. (GOOGLE,YAHOO,WINDOWS LIVE,ALEXA,DMOZ)
Bu kayıtlar tamamen ücretsizdir ve birkaç kolay adımdan oluşmaktadır.
Önemli olan web sitenizin içeriğinin düzgün ve yeterli olmasıdır.Bu arama motorlarının örümcek yazılımları web sitenizi ziyaret ettiğinde yeterli içeriğe en doğru şekilde ulaşabilmesidir.
Bu yüzden kayıt yapmadan önce web siteniz hazır olmalı.
Ayrıca web sitenizi arama motorlarının web sitesi yöneticisi araçları ile değerlendirmenizi, bu araçların sunduğu yönlendirmeleri dikkate almanızı öneririz.

ALEXA;

Çok tercih edilen arama motorlarından bir tanesidir.Standart arama mekanizmalarının yanı sıra kendi ürettiği “Traffic Rank” değerlerini de dikkatte alarak sonuç listelemektedir.

Web sitenizi kayıt etmeniz genel olarak sadece örümcek yazılımlarının daha kısa sürede web sitenizi ziyaret etmesini sağlayacaktır.
Web sitenizin arama sonuçlarında çıkması yapacağınız kayıta bağlı olmayacaktır. Alexa kendi mekanizması ile web sitenizi değerlendirmeye başlayacak ve zaman içinde listelemelerinde yer verecektir.
Ayrıca kısa zaman içinde web sitenizin trafik değerlerine yine alexa.com üzerinden görüntülüyor olabileceksiniz.Aşağıdaki adresten kaydedebilirsiniz.

http://www.alexa.com/edit

Alexa web sitesi yöneticileri için bazı ücretsiz araçlar sunmaktadır.
Bu araçlara http://www.alexa.com/siteowners   adresinden ulaşabilirsiniz.

Loading